Allerlei activiteiten van groep 3B!

Maandag 17 november

JIPPIE.......SINT IS IN HET LAND


En stiekem waren we al begonnen aan een werkje.......foei juf.....
     

Nu zijn we al druk aan het oefenen om de Sint een spetterend optreden te geven als hij ons komt bezoeken op school. Hieronder een linkje zodat de kinderen thuis ook kunnen swingen en oefenen:
Amerigo


Vrijdag 10 oktober 
Op vrijdag 10 oktober vierde juf Marja haar verjaardag in de klas. De kinderen hadden zich extra mooi aangekleed! Na het zingen en de felicitaties kreeg de juf een mooi theerekje.  Alle kinderen hadden zelf hun theezakje versierd. Het zag er erg leuk uit!! Dank jullie wel! Ook werd er geld meegebracht voor de Cliniclowns: 50 euro!

Daarna was het tijd voor spelletjes. Wat hebben we gedaan? Wafels versieren en natuurlijk ook opeten, spijkerpoepen, koekhappen, knutselen , watjes blazen met een rietje en een snoepje uit een bak water vissen. Dolle pret.

's Middags hebben we een egeltje gekleid en was er de afsluiting van de Kinderboekenweek. Juf Marja wil iedereen bedanken voor het cadeau, de mooie tekeningen,  knutselwerkjes, kaarten maar vooral voor de ontzettend gezellige dag. Ook juf Marly bedankt voor alle hulp.
 

 

   
     

Herfstwandeling
Op vrijdagmiddag 17 oktober zijn we met de groepen 3 naar het bos geweest. We hebben naar paddenstoelen en verschillende soorten blaadjes gezocht. We hebben ook de omtrek van de bomen gemeten met een stuk touw en allerlei vragen beantwoord. Natuurlijk was er ook nog tijd om lekker te spelen. 
 

Woensdag 15-10-2014
Nog een paar dagen en dan start de herfstvakantie.....die hebben de kinderen wel verdiend. We hebben al veel gekletst over de herfst, filmpjes bekeken, egeltjes geknutseld en samen een mooie herfsthoek ingericht. 
 

En wat hebben ze de afgelopen weken hard gewerkt en al veel geleerd. We starten vandaag al met kern 3...dit betekent dat vandaag de 14e letter geleerd gaat worden: de letter D
Tijdens de vakantie is het belangrijk dat de kinderen blijven lezen. U kunt kijken op de site van Veilig leren lezen (zie link 14 september onder aan deze pagina). Ook op de tablet zijn er appjes te downloaden zoals de "letterlegger". Erg leuk en leerzaam.
 
Wij wensen jullie allemaal een fijne herfstvakantie en tot maandag 27 oktoberteeth
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sportdag 
En wat was de sportdag gezellig. De weergoden waren ons goed gezind en alle spellen rondom het thema "piraten" vielen goed in de smaak bij de kinderen. Na een goede warming-up begonnen de spellen. Van piratenbowlen, puzzelen, spelen met water en ga zo maar door. Daarna lekker lunchen en rusten....en weer verder met de sportdag. Hieronder een korte sfeerimpressie......
 
 warming up    
       

Maandag 22 september
Niet vergeten.....morgen sportdag en continu rooster. Het zou leuk zijn als alle kinderen een wit shirt met spijkerbroek aanhebben. Een bandana om hun hoofd maakt het thema: "Piraten" compleet.
Geven jullie de kinderen een lunchpakketje mee.....

Vrijdag 19 september
Een kern binnen Veilig leren lezen sluiten we met de kinderen altijd af met een cirquit. In dit cirquit rouleren de kinderen en voeren ze allerlei activiteiten uit rondom leren lezen. Zo worden er woorden en letters gestempeld, letters met klei gevormd, allerlei spellen van Veilig leren lezen gedaan en nog veel meer.....nieuwsgierig??? Bekijk de foto's maar eens....smile
 
Letters knippen en plakken.   
 
     
 
 
_________________________________________________________________________
 
Van harte welkom op de groepspagina van groep 3B.
Leuk dat u ons al bezoekt op de site van school.
We hopen dat u allemaal een fijne vakantie gehad heeft. 

Komend schooljaar gaan we er flink tegenaan.
Uw kind gaat ontzettend veel leren maar bovenal gaan we er 
een heel gezellig schooljaar van maken. 
Via deze pagina houden wij u op zoveel mogelijk op de hoogte van de belevingen van groep 3B. Foto's van activiteiten, foto's van werkstukjes
of oproepjes kunt u hier vinden.
Veel lees- en kijkplezier.
teeth
_______________________________________________________________________________
Zondag 14 september 
Wat gaat het snel. De school is al weer 3 weken bezig en we starten alweer aan de 4e schoolweek. Wellicht heeft u thuis al de woorden:"IK, MAAN, ROOS, VIS, SOK, PEN en AAN" voorbij horen komen. En wat kunnen de kinderen al veel woorden lezen en maken met deze 6 woorden.
Wilt u thuis ook spelenderwijs met de kinderen oefenen klik dan hier voor allerlei informatie voor u en spelletjes voor de kinderen. 

Ook het eerste hoofdstuk van rekenen zit er al op en de kinderen hebben al hun eerste toets gemaakt.....Op naar hoofdstuk 2. 

DINSDAGAVOND 16 SEPTEMBER INFORMATIE AVOND GROEP 3B
(19.00-20.00 uur)

EERSTE OPROEP:
We zouden het fijn vinden als u een foto van uw kind mee geeft naar school. Deze foto's komen voor in de klas in een grote fotolijst. Aan het eind van het jaar krijgt uw kind de foto weer mee naar huis.