First Lego League

First Lego League

FIRST LEGO LEAGUE

Als school zijnde hebben we in het schooljaar 2022-2023 voor het eerst deelgenomen aan de First Lego League. Dit is een technologiewedstrijd voor kinderen van 9 t/m 15 jaar. De First Lego League daagt kinderen uit te denken wetenschappers en technici. Bij deze wedstrijd werken de teams aan een innovatieproject, waarbij aan de hand van de ontwerpcyclus een probleem uit de praktijk moet worden onderzocht en opgelost. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren om hier vervolgens verschillende missies mee uitte voeren in een robotwedstrijd. 

Wanneer u op deze link klinkt, kunt u een filmpje zien over de deelname in het schooljaar 2022-203. De kinderen hebben kennis gemaakt met programmeren, groene energie en hebben vooral ook veel samengewerkt. 

Vanaf het schooljaar 2023-2024 hebben we onze deelname uitgebreid en nemen ook deel met de jongere kinderen uit de groepen 4 en 5. Zij doen mee aan de 'eenvoudigere' versie, een soort voorloper. Op deze manier kunnen we nog meer kinderen aanspreken op hun talent. 
Cookie instellingen